Használat:
Fűszerekkel, pácolással készítse elő a húst ízlése szerint. Az ételek elkészítésének idejét befolyásolja azok vastagsága.
Állítsa be a zsírgyűjtő tálcát a készülék alján. Helyezze az ételt a fő rúdra (gyros esetén), tegye a fő rudat a helyére, és rögzítse csavarral a fő grillrudat az automata forgó tárcsához, és a forgó tengely tartó kerettel a géphez.
Indítsa be a készüléket, az automata forgó tárcsa a fő rúddal vagy rudakkal forogni kezd. A hőtükör optimalizálja a grill hőelosztását. A hőtükör tisztítás céljából eltávolítható. Ehhez a művelethez, kapcsolja ki a készüléket, hagyja lehűlni, majd húzza ki felfelé a hőtükröt. Visszahelyezéskor győződjön meg róla, hogy a hőtükör jól illeszkedik, mielőtt ismét használná a készüléket.
Használat után a készüléket a konnektorból húzza ki, hagyja lehűlni, ha a készülék teljesen lehűlt, az alkatrészek tisztíthatóak. (lásd: tisztítási útmutató).
A készüléket csak 230V-on lehet használni. VIGYÁZAT: a grill felszíne forró használat közben!
Gyakorlati tipp: sűrű használat után a zsír odaéghet a reflektorhoz, ezért azt tanácsoljuk, fedje be a reflektort alufóliával. Mindemellett győződjön meg róla, hogy az alufólia nem érintkezik a forró részekkel. Az alufólia a használattól függően cserélendő, ami lehetővé teszi a reflektor tisztántartását is.
Használati tippek
A készülékkel húst, zöldséget egyaránt süthet, illetve számos egyéb ételvariáció is elkészíthető, figyelembe véve az ételt és a személyes ízlésvilágot. Az elkészítési idő függ az étel fajtájától, vastagságától.
Húst sütni, egy party alkalmával, körülülve az asztalt, egy nagyon ötletes, remek módja az ételkészítésnek. Mindazonáltal a készülékből könnyen kifröcsöghet némi lé, ezért célszerű könnyen tisztítható felületre helyezni. Ne helyezze imbolygó, gyenge felületre a készüléket. Ne mozdítsa el a készüléket használat közben.
Tippek az étel előkészítésére
- Olajozza be a húst, kolbászt és a halat sütés előtt
- Gyros készítésekor a rúdra a maximum mennyiségű ( max.:2 kg) húst tegyen, ügyelve arra, hogy a hús ne érjen hozzá a fűtőszálhoz, mert odaéghet és az elakadás miatt nem lesz egyenletes a sütés.(Kb.: 90-150 perc)
- Saslik készítésekor a nyársakra annyi húst, zöldséget tegyen, hogy azok sütés közben ne érjenek össze mert az akadályozza a nyársak forgását.(Kb.: 60perc)
- Grillcsirke készítésekor használja a nyársakat - a fogaskerekek nélkül - hogy a csirke szárnyát, combját szorítsa a csirke törzséhez. (Kb.: 120-150 perc)
- Egy kanállal összegyűjtheti a kicsorgott zsírt, mártást és rácsorgathatja újra a húsra.
Hogy elkerülje az odaégést
- Helyezze a készüléket stabil felüleletre és győződjön meg róla, hogy a készülék nem tud felborulni.
- Soha ne mozdítsa el a készüléket használat közben.
Technikai adatok
220-240 V/ 50Hz ~ 1400 W
A készülék a GS és EMC szabályainak megfelelően lett tesztelve és a CE normáinak keretein belül készült.
Nincs raktáron
Értékeld te is